Hét Grote Sinterklaasfeest maakt 800 kinderen blij
door Anke Bosch
in nieuws

Een van de ambities van MeesterMerk is om iets terug te kunnen geven aan de maatschappij. Omdat MeesterMerk nu krap drie maandjes bestaat is het wat te vroeg om dit in de vorm van een financiële bijdrage te doen. Maar door de inzet van vrijwillige uren kunnen we misschien wel veel meer bereiken. 

 

Sinds kort is MeesterMerk namelijk betrokken bij Stichting Kind in Beeld. Deze Zwolse Stichting heeft als doel plezierige activiteiten te organiseren voor kinderen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen. Ieder jaar organiseren zij de organisatie van Hét Grote Sinterklaasfeest. Dit jaar hielpen we, binnen de bestaande huisstijl, bij het opzetten van een wervingscampagne voor donateurs en verzorgden we de free publicity via pers en sociale media.


En met resultaat! Woensdag 22 november vierden zo’n 300 kinderen uit gezinnen met een laag inkomen, samen met hun ouders, Hét Grote Sinterklaasfeest in het Landstede Sportcentrum. Ze werden verrast met een sintmusical door studenten van Song and Dance Zwolle, pepernoten en voor ieder kind was er een mooi cadeau.


Er was koffie, thee, ranja en heerlijke koekjes van De Stadsbakker. Kinderen konden met Sinterklaas op de foto, een balletje trappen met spelers van PEC Zwolle en hun basketbaltalenten laten zien aan basketballers van Landstede Basketbal. Studenten van Landstede EvenementenOrganisatie en vrijwilligers hebben hun handen uit de mouwen gestoken. Deze week worden er nog eens bijna 500 cadeaus rondgebracht bij gezinnen die niet bij Hét Grote Sinterklaasfeest aanwezig konden zijn.


Dit was alleen mogelijk dankzij de bijdrage van heel veel sponsoren, donaties van Zwollenaren en vrijwilligers. Met elkaar hebben zij kinderen uit Zwolle die geen geld hebben voor een Sinterklaasfeest, toch een cadeau gegeven en een onvergetelijke middag bezorgd. Samen hebben we er voor gezorgd dat ieder kind in Zwolle wél de kans heeft gehad om Sinterklaas te vieren.


Anke is lid van de werkgroep van Stichting Kind in Beeld. Samen gaan we kijken hoe we de stichting meer naamsbekendheid kunnen geven en meer donateurs kunnen werven. Daardoor kunnen we hopelijk ook meer activiteiten organiseren voor deze doelgroep.

 

Fotograaf: Jan Burgman

 

Vragen? 

Neem gerust contact op.