Meester Fam over MeesterMerk
door Fam Habets
in nieuws

Al tijdens mijn studie (nu langer geleden dan ik wil toegeven) dacht ik eraan mijn lesbevoegdheid te halen, destijds was ik echter klaar met de schoolbanken. Dat ik toen niet heb doorgezet heb ik altijd betreurd. Nu twee jaar geleden zag ik de functie die voor mij geschapen was: het opzetten van een nieuwe mbo-opleiding op het gebied van media, marketing en communicatie. Zo gezegd, zo gedaan, inmiddels sta ik langer dan een jaar voor de klas en is die lesbevoegdheid bijna in the pocket.

 

Natuurlijk miste ik mijn oude vak als communicatie adviseur, dat jasje dat mij toch ook wel heel goed paste… Denken vanuit de klant, wat is de hoofdboodschap, teksten schrijven, strategieën bedenken, sparren met experts en doelen bereiken. Toen Anke mij begin 2017 vroeg om haar tijdelijk extra te ondersteunen, hoefde ik daar geen seconde over na te denken. En als je dan weer samenwerkt, en allebei een klik hebt met onderwijs (hetzij als docent, hetzij in je klantenbestand) is 1 + 1 al heel snel 3. Enter MeesterMerk.


Wat is nu logischer dan onze gezamenlijke kennis over communicatie combineren met onze liefde voor onderwijs? En als ervaringsdeskundigen zien wij beiden dat de communicatie in het onderwijs op een hoger niveau getild kan worden. Zowel als docent, ouder met kind op school en communicatieadviseur voor (speciaal) onderwijs zien wij onderwijsinstellingen hun uiterste best doen elke dag het beste uit hun leerlingen te halen. En communicatie is daarbij onmisbaar.


Communicatie tussen een leerkracht en zijn leerling, maar ook communicatie tussen een leerkracht en ouders, en communicatie tussen een school en ouders. En daar wringt de schoen: er moet veel verteld worden, op het juiste moment, aan de juiste doelgroep. Maar die leerkracht is al zo druk met zijn leerling (terecht!), dat er eigenlijk weinig tijd overblijft om die hele communicatie gestructureerd te laten verlopen. Dat willen wij oplossen met MeesterMerk: tijdelijke ondersteuning, praktische trainingen en vooral ook het weggeven van gratis kennis op het gebied van communicatie in het onderwijs. Zodat de leerkracht meer tijd heeft voor onze kinderen.


Nieuwsgierig naar die gratis kennis en/of trainingen? Schrijf je dan hieronder in voor onze mailing! Je ontvangt dan ook handige extra kennis die we niet op onze site en social media publiceren.