We delen onze kennis graag

We geven we gratis communicatiekennis weg om de communicatie op jouw school te stroomlijnen en naar een hoger niveau te tillen. Hieronder enkele artikelen. Als je jezelf inschrijft voor onze mailing ontvang je extra MeesterTips in je mail. Gewoon, omdat we graag onze kennis delen. Net zoals jij dat doet! Zo houd jij meer tijd over voor je leerlingen. Onze toekomst.

 

Help, ons logo heeft een witte achtergrond!
door Laurien Stam
in blog

Ze zeggen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan… En in mijn geval zou dat toch wel eens kunnen kloppen. In mijn familie barst het van de onderwijzers. Mijn oma, geboren in de 19e eeuw, was al onderwijzers en ook mijn vader stond zijn hele leven voor de klas. Ook van mijn generatie zijn menig neven en nichten en zelfs hun kinderen in het onderwijs beland.

Lees meer
Tevreden mensen start bij goede communicatie
door Anke Bosch
in blog

Veel veranderingen, trage besluitvorming, eigenwijze docenten, hoge werkdruk, te weinig uitdaging. Er is tal van oorzaken te benoemen waarom mensen ontevreden kunnen zijn over hun werk. Maar alleen tevreden mensen kunnen het beste halen uit zichzelf. Tevreden leraren maken op hun beurt tevreden leerlingen. Maar hoe worden mensen (meer/weer) tevreden door de inzet van communicatie? 

Lees meer
Goede communicatie = een goede start!
door Fam Habets
in blog

Het schooljaar is in de regio Noord net weer begonnen. Iedereen weet dat dit de tijd is dat je de toon zet voor de rest van het jaar. En als docent zijnde ben ik daar ook heel bewust mee bezig in de klas onder het motto starten zoals je wil eindigen. Wanneer je nu bouwt aan de relatie met de klas heb je daar de rest van het jaar profijt van.

Lees meer