We delen onze kennis graag

We geven we gratis communicatiekennis weg om de communicatie op jouw school te stroomlijnen en naar een hoger niveau te tillen. Hieronder enkele artikelen. Als je jezelf inschrijft voor onze mailing ontvang je extra MeesterTips in je mail. Gewoon, omdat we graag onze kennis delen. Net zoals jij dat doet! Zo houd jij meer tijd over voor je leerlingen. Onze toekomst.

 

Help, ons logo heeft een witte achtergrond!
door Laurien Stam
in blog

Ze zeggen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan… En in mijn geval zou dat toch wel eens kunnen kloppen. In mijn familie barst het van de onderwijzers. Mijn oma, geboren in de 19e eeuw, was al onderwijzers en ook mijn vader stond zijn hele leven voor de klas. Ook van mijn generatie zijn menig neven en nichten en zelfs hun kinderen in het onderwijs beland.

Lees meer
Hét Grote Sinterklaasfeest maakt 800 kinderen blij
door Anke Bosch
in nieuws

Een van de ambities van MeesterMerk is om iets terug te kunnen geven aan de maatschappij. Omdat MeesterMerk nu krap drie maandjes bestaat is het wat te vroeg om dit in de vorm van een financiële bijdrage te doen. Maar door de inzet van vrijwillige uren kunnen we misschien wel veel meer bereiken. 

Lees meer
Tevreden mensen start bij goede communicatie
door Anke Bosch
in blog

Veel veranderingen, trage besluitvorming, eigenwijze docenten, hoge werkdruk, te weinig uitdaging. Er is tal van oorzaken te benoemen waarom mensen ontevreden kunnen zijn over hun werk. Maar alleen tevreden mensen kunnen het beste halen uit zichzelf. Tevreden leraren maken op hun beurt tevreden leerlingen. Maar hoe worden mensen (meer/weer) tevreden door de inzet van communicatie? 

Lees meer
Gratis adviesgesprek
door Super User
in Blog

Gratis adviesgesprek

Tijdens een gratis adviesgesprek kijken we hoe we de communicatie van jouw school of onderwijsinstelling kunnen verbeteren. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Goede communicatie = een goede start!
door Fam Habets
in blog

Het schooljaar is in de regio Noord net weer begonnen. Iedereen weet dat dit de tijd is dat je de toon zet voor de rest van het jaar. En als docent zijnde ben ik daar ook heel bewust mee bezig in de klas onder het motto starten zoals je wil eindigen. Wanneer je nu bouwt aan de relatie met de klas heb je daar de rest van het jaar profijt van.

Lees meer
Meester Fam over MeesterMerk
door Fam Habets
in nieuws

Al tijdens mijn studie (nu langer geleden dan ik wil toegeven) dacht ik eraan mijn lesbevoegdheid te halen, destijds was ik echter klaar met de schoolbanken. Dat ik toen niet heb doorgezet heb ik altijd betreurd. Nu twee jaar geleden zag ik de functie die voor mij geschapen was: het opzetten van een nieuwe mbo-opleiding op het gebied van media, marketing en communicatie. Zo gezegd, zo gedaan, inmiddels sta ik langer dan een jaar voor de klas en is die lesbevoegdheid bijna in the pocket.

Lees meer
Ontvang MeesterTips (en meer) in je mail
door Anke Bosch
in nieuws

De Meesters van MeesterMerk hebben samen meer dan een eeuw ervaring in de communicatie in het onderwijs. Laat hieronder je naam en e-mail achter en hun MeesterTips&Tools vliegen rechtstreeks je mailbox in.

Lees meer